Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI PMI op het hoogste niveau in vijf maanden

De NEVI PMI staat op het hoogste niveau in vijf maanden. In tegenstelling tot de berichtgeving van het CBS over een grote daling van het producentenvertrouwen, steeg de PMI van 53.2 in juli naar 53.5 in augustus. Het aantal nieuwe orders én exportorders staat op het hoogste niveau in twaalf maanden. Ook was de hogere PMI het gevolg van de grotere stijging van de productieomvang.

De inkoopactiviteiten namen voor de zesde maand op rij toe. Desondanks daalde de voorraad ingekochte materialen, meldt de branchevereniging. De levertijden waren in augustus aanzienlijk langer, maar daarentegen daalden de inkoopprijzen wel voor de eerste keer in drie maanden.

Uit de pas
Met de lichte stijging in het PMI loopt Nederland uit de pas met de rest van Europa. De PMI voor de industrie in de eurozone is in augustus licht gedaald en kwam uit op 51,8. Een score boven 50 duidt op een groeiende economie.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres