Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI PMI: groei stagneert

De inkoopmanagersindex staat op het laagste niveau in vijf maanden. De NEVI PMI is van 56.0 in juli gedaald naar 53.9 in augustus. De oorzaak hiervan is dat de productie, nieuwe orders en werkgelegenheid deze maand minder stegen. Daarnaast daalde de voorraad ingekochte materialen en nam de levertijd minder toe.

Sinds juli 2013 is de samengestelde NEVI-index, gebaseerd op een enquête onder 350 inkopers, elke maand hoger uitgekomen dan 50. Dit duidt op een constant groeiende economie.

Levertijden
De levertijden, waarmee Nederlandse producenten te maken hadden, waren in augustus opnieuw langer. De oorzaken hiervan zijn de grondstoftekorten en de capaciteitsbeperking bij de leveranciers. Ruwweg 26% van de panelleden maakte melding van een verslechtering van de prestatie van leveranciers. Daar tegenover noteerde slechts 2% een verbetering.

Europa
Onderzoeksbureau Markit maakt daarnaast bekend dat ook de gemiddelde bedrijvigheid in de eurozone verder is toegenomen. De inkoopmanagersindex voor de hele eurozone kwam in augustus uit op 52,3. Hierbij waren Griekenland (39.1) en Frankrijk (48.3) de slechtst presterende landen. De inkoopmanagersindex toont echter wel aan dat Europa nog geen last heeft van de groeivertraging in China (49,7).

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres