Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nevi en Stichting MVO-Register publiceren 81 MVO specificatiebladen

Nevi en Stichting MVO-Register maken samen meer duurzame impact door MVO kennis laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken. Van afvalinzameling tot werkkleding; het MVO-Register stelt 81 MVO specificatiebladen gratis ter beschikking aan Nevi-leden. Deze MVO specificatiebladen zijn online in het Nevi kennislab-Tools te vinden. Een tool is een hulpmiddel om de ‘hoe’ van operationele, tactische en strategische vraagstukken in te vullen. Tools helpen om een beter inzicht te krijgen, zijn efficiënt en effectief als het gaat om besteding van tijd en geld.

Dat is ook precies waar de MVO specificatiebladen zich op richten. Je kunt er direct mee aan de slag gaan in je huidige werk. Hoe vaak weet je dat je aan MVO moet doen, maar waar moet je dan specifiek per categorie rekening mee houden? De 81 MVO specificatiebladen per artikelgroep bieden daar een oplossing voor, waardoor de genoemde aspecten makkelijk mee zijn te nemen in de specificatie van het inkopen van een product of dienst.  

De belangrijkste MVO aspecten zijn per categorie ingedeeld in deze specificatiebladen, maar geven geen volledig overzicht van ‘alle’ relevante onderwerpen. Door middel van het MVO-Register, en op basis van marktanalyses en deskundigheid, zijn de onderwerpen geselecteerd. De significantie van MVO onderwerpen kan per organisatie variëren, onderwerpen kunnen worden toegevoegd of verwijderd. De classificatie is gebaseerd op ISO 26000 kernthema’s en onderwerpen en volgens de richtlijn ISO 20400 Sustainable Procurement. Met deze tool helpen Nevi en MVO-Register organisaties om MVO eenvoudig binnen inkoop te organiseren, zodat inkoop die unieke impact op de wereld kan waarmaken.

In enkele weken komen ook de SDG specificatiebladen beschikbaar. Dezelfde specificatiebladen, maar dan opgesteld vanuit de SDG’s in plaats van ISO 26000.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres