Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nestlé stapt over op duurzame cacao

Nestlé Nederland is een samenwerking aangegaan met UTZ om zo duurzaam gecertificeerde cacao in te kunnen kopen. Dit is onderdeel van het Nestlé Cocoa Plan, een co-creatie van alle partijen in de cacaoketen. Met dit plan werkt Nestlé aan betere en duurzame cacao en worden de levens van boeren, vrouwen en kinderen verbeterd.

Nestlé werkt samen met haar boeren aan duurzame en kwalitatief betere cacao. Traceerbaarheid en transparantie zijn daarbij belangrijke pijlers. Ook wordt er gewerkt aan het hebben van lange termijn relaties binnen de waardeketen. Judy Schnitger, communicatiemanager bij Nestlé, vertelt hierover tegen InkopersCafe.nl: “We geloven dat door je kwetsbaar op te stellen en open te zijn over het feit dat we ook niet alle antwoorden hebben, we een sterke relatie bouwen op basis van vertrouwen.” Nestlé houdt zich ook bezig met activiteiten om ontbossing te voorkomen. Het bedrijf vindt het belangrijk dat de kennis hierover binnen de cacaoketen wordt gedeeld. Zo hoopt Nestlé de waardeketen te verduurzamen.

Nestlé Cocoa Plan
Met het Nestlé Cocoa Plan wil de chocoladefabrikant duurzaamheid binnen de keten stimuleren. Bij dit plan zijn 37.000 boeren aangesloten. Nestlé weet daardoor waar de cacao voor een groot deel vandaan komt. Nestlé Cocoa Plan is een co-creatie van alle partijen in de cacaoketen. Het Plan richt zich ook op het verbeteren van de levens van boeren, vrouwen en kinderen. Zo worden boeren begeleidt om hun oogst te verbeteren en verhogen. Ook probeert Nestlé met dit plan de kinderarbeid te stoppen en worden vrouwen ondersteund om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Kinderarbeid voorkomen
Een manier waarop Nestlé kinderarbeid tegen wil gaan, is door het verschaffen van geboortecertificaten aan kinderen.“Veel kinderen in bijvoorbeeld Ivoorkust krijgen geen geboortecertificaat, waardoor het moeilijk is te achterhalen hoeveel kinderen een gezin heeft”, vertelt Schnitger.“Door het verschaffen van geboortecertificaten zorgt Nestlé ervoor dat de kinderen een identiteit krijgen.” Als er kinderarbeid is ontdekt, dan probeert de chocoladefabrikant de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Daarvoor gebruiken ze het middel Child Labor Monitoring and Remediation System. Zo probeert het bedrijf de kinderen uit deze situatie te halen. Daarnaast is Nestlé bezig met het bouwen van scholen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres