Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nestlé gebruikt vanaf 2025 alleen kooivrije eieren

Voedingsproducent Nestlé wil vanaf 2025 alleen nog maar kooivrije eieren inkopen. Deze regeling geldt voor alle producten met ei die het bedrijf in Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vanaf dat jaar gaat produceren. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

De transitie naar een kooivrije supply chain wordt eind 2020 ingezet. De transitie van producten met ei die in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië worden verkocht, start in 2025. Nestlé hoopt dan ook in Azië te starten met de omslag naar eieren afkomstig van kooivrije legkippen. Om over te stappen naar een kooivrije supply chain, wil Nestlé samenwerken met leveranciers, boeren, de maatschappij en consumenten.

Kooivrije eieren
In verschillende delen van de wereld, zoals in Europa, is 40 procent van de eieren die door Nestlé worden ingekocht, afkomstig van kooivrije leveranciers. Deze eieren worden geproduceerd door kippen die zich vrij kunnen verplaatsen in een stal. Conventionele kooi-eieren komen van kippen die samen met andere kippen in een kooi worden gehouden en weinig beweegruimte hebben.

Duurzame cacao
Nestlé heeft, naast een kooivrije supply chain, nog meer duurzame ambities. Zo stapte de voedingsproducent deze zomer over op duurzame cacao. Nestlé Nederland ging daarvoor een samenwerking aan met UTZ. Daardoor kan Nestlé werken aan betere en duurzame cacao en worden de levens van boeren, vrouwen en kinderen verbeterd.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres