Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nestlé experimenteert met blockchain

Nestlé wil blockchaintechnologie gebruiken om haar bevoorradingsketen transparanter te maken. Ze heeft daarom samen met negen andere levensmiddelenfabrikanten, waaronder Unilever en Walmart het systeem ‘Food Trust’ ontwikkeld. Deze moet consumenten inzicht verschaffen in de herkomst van ingrediënten en recalls sneller laten verlopen.

Nestlé gaat in eerste instantie ‘Food Trust’ toepassen op haar kindervoedingslijn Gerber Baby Food. Daarbij zal volgens The Wall Street Journal (WSJ) gekeken worden of blockchain de herkomst van groente en fruit in de producten kan traceren.

Imagoschade
Chris Tyas, hoofd supply chain bij Nestlé, maakt in WSJ duidelijk dat weinig zaken het imago van een bedrijf zo schaden als het terugroepen van voedsel. En de schade is nog groter als het om babyvoeding gaat. Ouders willen volgens hem “terecht weten waar de ingrediënten in de voeding van hun baby vandaan komen”. Tyas denkt dan ook dat Nestlé met Food Trust een sterkere vertrouwensband met de consument krijgt.

Samenwerking
Volgens Tyas heeft blockhain technoligie veel potentie om de voedselveiligheid te vergroten. Hij stelt echter dat dit alleen mogelijk is wanneer de grote spelers in de industrie met elkaar samenwerken. Wanneer de voedselreuzen op eigen voet samenwerken met individuele leveranciers leidt dat slechts tot een overschot aan data, denkt Tyas.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres