Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEN en NEVI lanceren Webtool ISO 20400

Na de introductie van ISO 20400, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI), is nu ook de Webtool ISO 20400, gelanceerd. Deze gratis online tool ondersteunt bedrijven en (semi) publieke organisaties bij het implementeren, verantwoorden en benchmarken van hun prestaties op het gebied van MVI. De tool is een initiatief van NEN en NEVI en is gefinancierd door de Rijksoverheid.

Een van de belangrijkste onderdelen van de webtool is de zogeheten ISO 20400 scan. De scan laat organisaties via een aantal vragen de verschillende onderdelen van de MVI-richtlijn doorlopen. Dat resulteert in een gedetailleerd inzicht van de prestaties van de organisatie op het gebied van MVI en een implementatie/verbeterplan zodat er ook vervolgstappen kunnen worden genomen.

Zelfverklaring

Ook ondersteunt de webtool organisaties in het verantwoorden van hun eigen prestaties via een zelfverklaring. Idealiter zullen organisaties deze zelfverklaring publiceren, waarna deze in het zogeheten zelfverklaringsregister wordt opgenomen. Zo zijn potentiële samenwerkingspartners gemakkelijk te vinden en is ook meteen duidelijk hoe zij scoren op het gebied van MVI.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres