Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Negen op de tien toeleveringsketens voorbereid op vraag na corona

Van de Amerikaanse leiders van toeleveringsketens denkt negentig procent dat de keten van hun bedrijf klaar is voor de stijgende vraag van klanten na corona. Deze besluitvormers zijn ook overtuigd van een robuust economisch herstel na de coronapandemie. Dit laat onderzoek zien van GlobalTranz Enterprises, leverancier van logistieke oplossingen, waarover het Britse Supply Management bericht.

Vanwege gestegen verzendvolumes door meer e-commerce hebben de toeleveringsketens voortdurend op piekniveaus gefunctioneerd. Toch denken besluitvormers dat hun eigen toeleveringsketens klaar zijn om aan de vraag van de consument te voldoen. Van de ondervraagden verwacht 91 procent dat hun externe logistieke partners dit jaar effectief in hun behoeften zullen voorzien. Slechts een tiende heeft een pessimistische kijk op de omzet van hun bedrijf over drie tot zes maanden en zelfs een jaar vanaf nu.

Stijgende transportkosten
Volgens Ross Spanier van GlobalTranz heeft de dramatische verschuiving naar e-commerce bedrijven ertoe gebracht plannen te versnellen die al jaren liepen. In het onderzoek vinden zeven op de tien respondenten dat de uitrol van de coronavaccins hen in staat stelt nieuwe klanten aan te trekken. Ook heeft 94 procent vertrouwen in een stevig economisch herstel door de distributie van vaccins.

De besluitvormers zien echter ook de uitdagingen in hun toeleveringsketens. Volgens ruim een derde (37 procent) zijn stijgende transportkosten iets waaraan ze in 2021 aandacht moeten blijven schenken. Bij iets minder dan een derde (31 procent) zijn er zorgen over het personeelsbestand om aan de vraag van de consument te voldoen.

Zichtbaarheid van de toeleveringsketen
Uit het onderzoek blijkt ook dat aanhoudende marktvolatiliteit besluitvormers ertoe heeft gedwongen hun toeleveringsketens opnieuw te evalueren. Bijna tachtig procent van de respondenten meldt dat het vergroten van de magazijnruimte en het uitbreiden van magazijnlocaties dit jaar prioriteiten hadden, terwijl voor 82 procent investeringen in zichtbaarheid van de toeleveringsketen belangrijk waren. Meer dan driekwart van de respondenten geeft aan dat reshoring of nearshoring van supplychainoperaties een prioriteit was. Tot slot noemt minstens een kwart van de respondenten investeringen in nieuwe producten en diensten, klantenbehoud en rekrutering als topprioriteiten voor het jaar.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link