Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Negeer gevestigde leveranciers niet om sociale waarde na te streven'

Inkoopprofessionals mogen gevestigde leveranciers niet verwaarlozen bij het nastreven van maatschappelijke waarde, zo werd er op CIPS UK Conference verteld. Sarah Fraser, hoofd van de Willmott Dixon Foundation (organisatie die sociale en maatschappelijke investeringsactiviteiten begeleid en bewaakt), zei dat het belangrijk is om na te denken over de “onbedoelde gevolgen” die zouden kunnen voortvloeien uit opnemen van sociale ondernemingen in uw toeleveringsketen.

“Als je een andere weg inslaat en zegt: ‘We gaan alleen met dit soort leveranciers werken’, hoe zit het dan met alle mensen met wie je eerder hebt samengewerkt?” Daaraan voegt Fraser toe: “Als we werken met een familiebedrijf en opeens zeggen dat we al ons geld bij een andere leverancier gaan stoppen, kunnen ze failliet gaan en hun baan verliezen, en dat is geen sociale waarde.”

Problemen voor kleine bedrijven

Toegankelijkheid blijft een groot probleem voor kleine bedrijven en sociale ondernemingen, en vaak worden ze niet meegenomen in het werken met grote bedrijven, omdat er vaak “teveel papierwerk” is en ze het gevoel hebben dat ze “door hoepels moeten springen. “We moeten nadenken over hoe we deze leveranciers halverwege ontmoeten als zij de mensen zijn waarmee we willen samenwerken”, aldus Fraser.

Efficiëntie is ‘key’

“We willen sociale waarde stellen bij alles wat we doen”, voegt Nikki Rowbottom, hoofd van de supply chain management bij de nationale bibliotheek van VK, daaraan toe. “We hebben echter een achtergrond van regelgeving en we moeten gezien worden als een eensgezinde behandelaar van al onze leveranciers, of het nu gaat om een eenmansbedrijf of een wereldwijd bedrijf.” Volgens Rowbottom is efficiëntie de sleutel voor het stroomlijnen van aanbestedingsdocumenten en – contracten en de introductie van contractbeheer heeft, op zijn beurt, een positief effect op de sociale waarde gehad.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres