Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse vrachtwagens vervoeren meer

Nederlandse vrachtwagens vervoerden in 2018 680 miljoen ton aan goederen. Dat is een stijging van 2,1% ten opzichte van 2017. Zowel het binnenlands vervoer als het internationaal vervoer van en naar Nederland is toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Branchemedium Logistiek.nl meldt dat het vervoer binnen Nederland vorig jaar 2,8% steeg naar 548 miljoen ton. Daarmee is het binnenlandse vervoer verantwoordelijk voor 81% van het totale gewicht dat Nederlandse vrachtwagens vervoerd hebben. Het internationale vervoer van Nederlandse vrachtwagens steeg 1,5% naar 105 miljoen ton.

Bouw
De stijging is voornamelijk te danken aan de bouw. Het totale vervoerde gewicht aan zand, grind en andere bouw-gerelateerde materialen en goederen steeg 6,8% in vergelijking met 2017. Daarnaast was er ook een stijging te zien in het vervoer van landbouwproducten en stukgoed.

België
83% van de goederen die vanuit Nederland naar het buitenland werden vervoerd gingen naar België en Duitsland. Ten opzichte van 2017 steeg het vervoer naar beide landen respectievelijk 5,4% en 3,2%. Naar het Verenigd Koninkrijk werd juist 4,8% minder gewicht vervoerd.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres