Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse universiteiten dragen bij aan alle wereldwijde duurzame doelen

De veertien universiteiten in Nederland maken zich volgens Nevi actief hard voor de Sustainable Development Goals (SDG’s). Zo blijkt uit het SDG-Dashboard. Dit is een tool van de Vrije Universiteit Amsterdam die inzicht biedt in de wetenschappelijk publicaties over de SDG’s. Via hun onderzoek dragen de veertien Nederlandse universiteiten bij aan alle zeventien SDG’s. Bij de SDG’s gaat het om de belangrijkste wereldwijde duurzame doelen die in 2030 gehaald moeten zijn.

Duurzame consumptie en productie
Het SDG-Dashboard laat zien dat SDG 12, Duurzame consumptie en productie, in de top 4 staat met bijna 4500 publicaties. Dit onderwerp krijgt dus aandacht, zeker in de wetenschappelijke wereld. Karin van IJsselmuide, coördinator van SDG12, die werkt bij Nevi, is hier erg blij mee. “De jonge generatie groeit op met duurzaamheid en onze verantwoordelijkheid voor de aarde en dat levert betrokkenheid, dynamiek en mooie papers op. Nu is het aan de overheid en het bedrijfsleven om diezelfde urgentie te zien en daarop te acteren.”

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres