Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse supermarkten verwachten geen problemen met inkoop na Brexit

Uit een enquête van Distrifood, gehouden onder Nederlandse supermarktketens, komt naar voren dat supermarkten geen problemen rondom inkoop verwachten als de Brexit eenmaal een feit is. De meeste supermarkten hebben weinig Britse producten in het assortiment en kunnen terugvallen op een niet-Brits alternatief als er toch aanvoerproblemen ontstaan. Dat geldt voor Albert Heijn, Plus en Jumbo. Een woordvoerder van Jumbo laat zelfs weten dat de keten geen maatregelen heeft getroffen omdat men de risico’s laag inschat.

Supermarktketen Aldi UK liet eerder al weten geen volle schappen te kunnen garanderen in de winkels in Groot-Brittannië als er een no-deal Brexit volgt. De keten neemt voorzorgsmaatregelen en legt grotere voorraden aan.

Het is voor ondernemers in Groot-Brittannië en Nederland nog steeds niet duidelijk of er wel of niet een no-deal Brexit komt. Groot-Brittannië vroeg afgelopen week opnieuw uitstel aan bij de Europese Unie, twee weken voor de beoogde Brexit-datum.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres