Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse ondernemers verwachten te veel van handelsdeal brexit

Voorlopig drukt het Verenigd Koninkrijk (VK) zich vrij hard uit wat een toekomstige handelsdeal tussen het VK en de Europese Unie (EU) betreft. Zo geven de Britten aan zich niet gehouden te voelen aan de Europese regels. Dit vergroot de kans op een behoorlijk harde brexit. De Nederlandse ondernemers hebben echter hele andere verwachtingen. Zo’n driekwart van hen verwacht een goede handelsdeal na de brexit. Dit valt te lezen op de website van Business Insider.

Een meerderheid van de Nederlandse ondernemers schat in dat de EU meer tijd krijgt voor een handelsdeal met het VK. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK) onder ruim 200 ondernemers die actief zijn in het VK. In de huidige plannen moet er dit jaar een handelsakkoord komen. Volgens het onderzoek beschouwt 37 procent een verlenging van de zogenoemde overgangsfase als het meest waarschijnlijke scenario. Daarnaast denkt 34 procent dat de handelsdeal er dit jaar komt. In totaal verwacht dus ruim 70 procent dat de brexit-handelsdeal er komt. Een zesde van de respondenten meent dat er helemaal geen overeenkomst komt.

Amerikaanse kwaliteitsnormen
In de overgangsfase na de brexit wijzigt er bijna niets voor bedrijven. De EU-regels blijven gewoon gelden en de handel vindt nog ongehinderd plaats. Of de overgang soepel gaat verlopen, is echter helemaal niet zeker. Het VK wil vanaf februari namelijk ook al beginnen met onderhandelingen over een handelsdeal met de Verenigde Staten. Voorstanders van een harde brexit willen die onderhandelingen gebruiken om meer afstand te nemen van de Europese kwaliteitsnormen. Zo zei minister Sajid Javid van Buitenlandse Zaken in een interview met The Financial Times dat de Britten wil opschuiven naar de Amerikaanse regels als het VK de EU eenmaal verlaten heeft. Brussel waarschuwde voor een economisch ‘doemscenario’ als het VK zich niet aan de EU-regels wil houden.

Bron: Business Insider

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'