Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse inkoopmanagers blijven positief over industrie

Nederlandse inkoopmanagers blijven optimistisch over de industrie. In mei kwam de NEVI PMI uit op 52.7. Een waarde boven 50 duidt op een verbetering van de bedrijfsomstandigheden. Een van de meest opvallende verbeteringen is de werkgelegenheid. Deze was de grootste in vijf maanden en kwam uit op 53.1. Ook de productie steeg en de orderportefeuille raakte beter gevuld.

“De olieprijs is vorige week gestegen tot meer dan vijftig dollar per vat”, vertelt Arjan van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement TU Eindhoven. “Het is merkwaardig dat een stijging van de olieprijs wordt gezien als positief voor de wereldeconomie. De reden hiervoor zijn de hogere investeringen die als gevolg van hogere olie inkomsten zullen worden gedaan.” De PMI van mei toont echter nog geen hogere inkoop- of verkoopprijzen.

In mei was er zelfs sprake van een lichte reductie van de inkoop- en verkoopprijzen. “Hierdoor bleef de Nederlandse industrie sterk concurrerend”, stelt Van Weele. “Het goede nieuws voor de Nederlandse industrie houdt dus onverminderd aan. De PMI in Duitsland registreerde 52.4 en die van de Eurozone kwam uit op 51.5. We lopen dus mooi in de pas. Op korte termijn verwacht ik geen grote veranderingen”, aldus de hoogleraar.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres