Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlandse industrie groeit onverminderd door

De groei van de Nederlandse industrie zet onverminderd door. Over september is de inkoopmanagersindex van NEVI uitgekomen op 53,4. De index schommelt al drie maanden rond dit niveau. De NEVI spreekt van ‘solide groei’.

Hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele zegt in een toelichting: “Deze belangrijke economische indicator ligt nu al 38 maanden onafgebroken boven de kritische waarde van 50. Een ongekende luxe. De goede resultaten over september werden veroorzaakt door een verder aantrekken van zowel de binnenlandse als buitenlandse vraag naar consumptie artikelen en halffabricaten. De betere orderprestatie vertaalde zich in verhoogde productievolumes en een hogere vraag naar personeel. De lichte inkoopinflatie, van met name staal en metaalproducten, vertaalde zich nog niet in hogere verkoopprijzen.”

Eurozone
Hoe verhoudt Nederland zich met andere Europese landen? Markit maakte maandag bekend dat de index voor de gehele industrie in de Eurozone op 52,6 is uitgekomen. Voor Spanje werd een stijging gemeld: van 51,0 naar 52,3. Duitsland groeide in september van 53,6 naar 54,3.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres