Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nederlands bedrijfsleven tevreden over IT-leveranciers

Nederlandse bedrijven besteden massaal hun IT-activiteiten uit, zo blijkt uit een onderzoek van bureau Whitelane Research in samenwerking met sourcingadviseur Quint Wellington Redwood. Voor het onderzoek is gekeken naar 520 contracten afgesloten door de 200 Nederlandse bedrijven die het meest aan IT uitgeven. 86% van deze contracten worden met een voldoende beoordeeld.

De positieve blik op outsourcing blijkt ook uit de toekomstplannen van deze bedrijven. 42% van de ondervraagde bedrijven geeft aan meer gebruik te zullen maken van outsourcing, terwijl 39% stelt het huidige niveau aan te willen houden. Slechts 10% van de organisaties geeft aan minder te willen outsourcen. De overgebleven 9% laat weten niet te weten hoeveel het in de toekomst zal uitbesteden.

Core business

Uit het onderzoek blijkt ook dat bedrijven vinden dat IT tegenwoordig zo gespecialiseerd is, waardoor ze het er onmogelijk zomaar even bij kunnen doen. 63% van de respondenten liete weten hun IT-activiteiten uit te besteden om de focus op hun core business te behouden. Ook uit eerdere onderzoeken van Whitelane Research is gebleken dat dit de belangrijkste reden is voor outsourcing. Een hogere kwaliteit en kostenvermindering staan op plek 2 en 3. Deze twee zaken werden door respectievelijk 53% en 49% van de respondenten genoemd.

Cloud

Het onderzoek toont ook de opkomst van public clouds in Nederland. De grote bedrijven in de cloud industrie zoals Microsoft, Amazon, SAP en Google zijn met meer dan 100 contracten sterk vertegenwoordigd in de enquête. Bij de individuele beoordeling van de outsourcingsdiensten komt bovendien Amazon Web Services het beste uit de bus. Het deelt die eerste plek wel met Tata Consultancy Services.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'