Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nedap reduceert productie voor inkoopvoordelen

Nedap, ook bekend als De Nederlandsche Apparatenfabriek, gaat voor onder meer inkoopvoordelen snijden in de eigen productiecapaciteit. Daardoor gaan bij het technologiebedrijf uit Groenlo de komende twee jaar zo’n 65 vaste arbeidsplaatsen verloren. Het beursgenoteerde bedrijf gaat een groot deel van zijn activiteiten uitbesteden. Naast de voordelen voor de inkoop is het doel: meer flexibiliteit, verlaging van de productiekosten en een lager kapitaalbeslag.

Nedap stelt dat de markten waarin het actief is, steeds internationaler worden. Dat leidt tot kansen, maar ook tot meer concurrentie. Door een flink deel van de productie- en logistieke activiteiten over te laten aan daarin gespecialiseerde bedrijven, kan flink op de kosten worden bespaard. Dat schrijft Deal!

Twee jaar terugverdiend
Nedap rekent met deze strategie op een bedrag tussen de 7 en 10 miljoen euro aan reorganisatiekosten. Dat geld wordt volgens het bedrijf onder meer door flexibiliteit en inkoopvoordelen binnen twee jaar terugverdiend.

Inventi
Productiebedrijf Inventi in Neede, volledig eigendom van Nedap, wordt in stappen afgebouwd en uiteindelijk helemaal gesloten. Ook de productie in Groenlo zelf wordt verlaagd.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 22 juli 2018 20:39 uur

Wishful thinking noemen ze dat in Amerika en naief in Nederland.

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres