Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Naweeën Suezblokkade treffen Rotterdamse haven en importeurs

De komende tijd komen zo’n zestig schepen die eerder werden opgehouden door de blokkade van het Suezkanaal door containerschip Ever Given naar de Rotterdamse haven. De bedrijven daar zijn druk bezig met een plan om de binnenkomende stroom containers goed op te vangen. Zo meldt de NOS.

Voor de Rotterdamse haven zijn tientallen schepen die zo’n zes dagen of meer te laat komen een uitzonderlijke situatie. Het Havenbedrijf Rotterdam denkt met de juiste voorbereiding de stroom goed op te kunnen opvangen. Een voorzorgsmaatregel is dat importeurs en exporteurs de containers die er nu nog staan zo snel mogelijk weghalen om ruimte te creëren. Daarnaast bekijken rederijen bestaande routes ter voorkoming van een infarct van de terminals.

Vertraagde levering
De haven van Rotterdam verwacht de tweede helft van volgende week dagelijks zes tot acht extra zeeschepen. Zij moeten ruimte krijgen om te lossen, maar ook de kleinere binnenvaartschepen hebben plek nodig om de containers vervolgens in te laden. Ook containeroverslagcentra en vrachtwagenbedrijven verwachten problemen door de piek in de drukte. De vrachtwagens lopen aan tegen de al jaren optredende chauffeurstekorten in Nederland. Daarnaast zal de vertraging in de levering voor problemen zorgen bij bedrijven die de goederen uit de containers verkopen.

Bron: NOS

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link