Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

MVO Nederland en Nevi versterken samenwerking voor circulair en maatschappelijk inkopen

Vanuit een gemeenschappelijke ambitie om een bijdrage te leveren aan het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken in de maatschappij, hebben Nevi en MVO Nederland hun samenwerking officieel bekrachtigd met een handtekening van beide directeuren. De twee organisaties gaan elkaar op diverse vlakken versterken om met bedrijven en organisaties te versnellen naar de nieuwe economie.  

Jeroen Harink, algemeen directeur Nevi: “Ik ben blij dat MVO Nederland en Nevi intensief gaan samenwerken om onze doelgroep – de inkoopprofessionals en de organisaties waarvoor zij werken – verder in maatschappelijk verantwoord ondernemen te bekwamen. Daar draait het om. Met deze samenwerking krijgen reeds lopende maatschappelijke programma’s een betere verankering. Denk hierbij aan projecten zoals de Klankbordgroep Advies Duurzaam Inkopen OverheidGreen Deal Circulair inkopen en Circulair werken in de Zorg. Uiteraard pakken we samen ook nieuwe maatschappelijke programma’s op. Qua ideeën is er geen schaarste.” 

Maria van der Heijden, algemeen directeur MVO Nederland, vult aan: “Als beweging van ondernemers in de nieuwe economie horen we dagelijks uit ons netwerk hoe belangrijk de rol van inkoop is. We zijn dan ook enorm blij om de samenwerking met Nevi nu officieel te bekrachtigen. We zijn ervan overtuigd dat we ondernemers en bedrijven nog beter kunnen faciliteren in het verder verduurzamen van hun inkoopproces. Binnen, maar ook buiten ons netwerk van 2.000 partners.”

Nevi koers
Jeroen Harink: “Samenwerken met MVO Nederland doen we natuurlijk al langer. Meer dan ooit is duidelijk dat allianties met anderen de sleutel is naar succes. De kunst is om met de juiste partijen een zodanige samenwerking aan te gaan, dat we waarde voor de maatschappij, voor organisaties en voor inkoopprofessionals kunnen leveren. En dat kunnen we met vele partijen doen, en zeker ook met MVO Nederland!”

Masterclass: Wegwijs in Circulair en Verantwoord Inkopen
Eén van de eerste concrete uitwerkingen van de samenwerking is de Masterclass Wegwijs in Circulair en verantwoord inkopen die op dinsdag 7 april in Utrecht gepland staat. Een interactieve masterclass waar de laatste trends en ontwikkelingen besproken wordt aan de hand van de MVI-Wegwijzer. Meer informatie en aanmelden: https://www.mvonederland.nl/event/masterclass-wegwijs-in-circulair-en-verantwoord-inkopen

Maria van der Heijden (MVO Nederland) en Jeroen Harink (Nevi)

Michel Schuurman, Karin van IJsselmuide, Maria van der Heijden en Jeroen Harink (vlnr)

Over Nevi
Nevi® is de 3e inkoopvereniging ter wereld en al sinds 1956 hét kennisnetwerk voor inkoop en supply management. NEVI heeft als eerste inkooporganisatie de Global Standard ontvangen voor haar inkoopopleidingen en maakt inkoop, supply- en contractmanagement kennis toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het inkoopproces. Nevi organiseert (inter)nationale congressen, vakopleidingen en maatwerktrainingen, alsmede netwerkbijeenkomsten voor een netwerk van ongeveer 12.000 professionals. Nevi subsidieert hoogleraren, lectoren en promovendi. De Nevi Gedragscode is leidend in het vakgebied. De Nevi PMI® indiceert maandelijks de ontwikkeling van de Nederlandse industrie.
Inkoop = Nevi. Meer informatie: www.nevi.nl.

Over MVO Nederland
MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. De nieuwe economie is een toekomstbestendige: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. Alleen in de nieuwe economie kunnen ondernemers blijven ondernemen. Daarom is het bereiken ervan het doel. Dat lukt nog sneller als de beweging zo groot mogelijk is. Op dit moment is dat ongeveer 2.000 partners, maar groei is nodig. MVO Nederland maakt innovaties mogelijk via onverwachte samenwerkingen tussen ondernemers en creëert de juiste condities via belangenbehartiging bij overheden en financiers. Ons doel is bereikt bij het kantelpunt in 2025: minimaal twintig procent van de economie gaat om in de nieuwe economie. Word partner en neem je aandeel in de nieuwe economie. Meer informatie: www.mvonederland.nl.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres