Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Mondelez bant twaalf leveranciers

Palmolieleveranciers van voedselgigant Mondelez hebben in 2016 70.000 hectare aan regenwoud vernietigd. 25.000 hectare zijn verdwenen in Indonesië waar de bedreigde orang-oetans leven, zo stelt Greenpeace in een recent onderzoek. Mondelez laat weten dat het inmiddels actie heeft ondernomen en de samenwerking met twaalf leveranciers heeft stopgezet.

Volgens The Independent stelt het Greenpeace-rapport dat 22 van de 25 bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de verwoesting van regenwouden leveranciers zijn van Mondelez. De milieuorganisatie denkt dat dit slechts het topje van de ijsberg is, omdat de voedselproducent met nog honderden andere leveranciers zou samenwerken.

Vooruitgang
In een reactie laat een woordvoerder van Mondelez aan The Independent weten dat het al jaren streeft naar 100% duurzame palmolie en dat het op dit gebied vooruitgang boekt. Zo roept het haar leveranciers op om hun kwekerijen te monitoren om zo te verzekeren dat de palmolie volledig traceerbaar is en aan de standaarden van het bedrijf voldoet.

Traceerbaar
Daarnaast eist het bedrijf van haar leveranciers dat de productie van olijfolie niet leidt tot ontbossing of turfverlies. schendingen van mensenrechten en kinderarbeid. Mondolez stelt dat eind 2017 96% van hun palmolie volledig traceerbaar was en 99% afkomstig was vanuit leveranciers die haar waarden delen. Ook benadrukt de voedselreus dat het leveranciers die niet aan haar standaarden voldoen in de ban zal blijven doen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link