Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Minder omzet Philips door toeleveringsproblemen

Philips heeft beleggers gewaarschuwd voor een tegenvallende omzetgroei en winst dit jaar. Dit speelt ondanks een ordergroei van 17 procent. CEO Frans van Houten stelt dat de slechte cijfers worden veroorzaakt door toeleveringsproblemen van chips en andere onderdelen voor Philips-apparatuur, zoals elektrische tandenborstels en apparaten voor patiëntbewaking.

Kwaliteitsproblemen

Vanwege de toeleveringsproblemen mist Philips het afgelopen en komend kwartaal minstens 350 miljoen euro aan omzet. Zo vertelde Van Houten aan het FD. Verder heeft het technologiebedrijf al langere tijd te maken met kwaliteitsproblemen bij zijn apparaten tegen slaapapneu. Hierdoor komen potentieel kankerverwekkende stoffen vrij. Philips heeft daarom besloten om 3,5 miljoen apparaten terug te roepen voor reparatie of vervanging. De verkoop van nieuwe apparaten is hiermee bijna tot stilstand gekomen. De omzet van Philips daalde in het derde kwartaal van 2021 met 7,6 procent tot 4,2 miljard euro. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder nam het bedrijfsresultaat van 684 miljoen af naar 512 miljoen euro.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.