Magnifying glass Close

Miljardenovername leidt tot uitbestedingen in medische sector

Binnen de Amerikaanse medische sector is een grote overname in gang gezet. Laboratory Corp of America wil voor 5,6 [slide]miljard dollar het onderzoeksinstituut Covance overnemen. Dit maakten de bedrijven maandag bekend. Met de fusie ontstaat, naar eigen zeggen, het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van gezondheidsdiagnostiek.

Covance zal profiteren van de trend dat grote farmaceutische producenten veel onderzoekswerkzaamheden uitbesteden. Deze uitbestedingen leiden tot kostenbesparingen voor de geneesmiddelenindustrie. Er hoeven minder eigen laboratoria onderhouden te worden.

Geld en aandelen
Het bod dat LabCorp uitbrengt is een combinatie van geld en aandelen van LabCorp. Covance heeft een schuld van 250 miljoen dollar. LabCorp-CEO David King wordt bestuursvoorzitter van de nieuwe combinatie.

Uitbreiden
LabCorp is een beursgenoteerde onderneming die diensten aanbiedt op het gebied van diagnostiek. De onderneming wil, met het overnemen van Covance, uitbreiden in zogeheten contract research. Dit betekent dat het bedrijf in opdracht van derden onderzoek gaat doen, bijvoorbeeld naar het effect van medicijnen. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres