Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meeste Nederlandse CFO’s zien knelpunten in supply chain

Volgens 75 procent van de Nederlandse CFO’s heeft hun bedrijf last van problemen in de supply chain. Zo laat het Deloitte CFO-onderzoek zien, dat twee keer per jaar plaatsvindt. Er werkten 41 Nederlandse CFO’s mee aan het onderzoek en in Europa reageerden ruim 1300 CFO’s uit 18 landen.
Dit bericht Executive Finance.

Lage productbeschikbaarheid en hogere kosten
De grootste knelpunten van de supply chain zitten aan de aanbodkant. Het gaat dan om zaken als lage productbeschikbaarheid en hogere kosten. Verder is een meerderheid van de Nederlandse CFO’s negatief over de financiële vooruitzichten voor hun bedrijf. Ook denkt bijna de helft van de CFO’s dat het tenminste tot de tweede helft van 2023 duurt voordat de supply chain weer het niveau bereikt van voor de coronapandemie. Daarnaast zijn de verwachtingen van de CFO’s over de omzet het laagst sinds de voorjaarseditie van het onderzoek van 2016. Door de politieke spanningen met Rusland beschouwen Nederlandse CFO’s geopolitieke risico’s als het grootste risico voor hun bedrijf in de komende 12 maanden. Daarbij is door de problemen met de wereldeconomie een meerderheid van de Nederlandse CFO’s terughoudend met het nemen van extra risico. Ook verwachten de Nederlandse CFO’s meer nog dan hun collega’s in de rest van Europa veel inflatie.

Bron: Executive Finance

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.