Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meer vrouwen in inkoop

Het aantal vrouwen in het inkoopvak neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van consultancyorganisatie Oliver Wyman onder 300 CPO’s in Europa, VS en Azië. 60% van de ondervraagden geeft aan in de afgelopen paar jaar meer vrouwelijke werknemers te hebben verwelkomd. Daardoor is nu 41% van de medewerkers vrouw.

Het onderzoek toont volgens NEVI wel aan dat er grote verschillen zijn tussen de regio’s. In Europa en de VS wordt ruim 40% van de inkoopbanen door vrouwen ingevuld. In Azië is amper 20% van de inkoopmedewerkers vrouw. Daarnaast zijn vrouwen ook ondervertegenwoordigd in de grote bedrijven en de technologie sector.

Glazen plafond
De verwachting is dat in de toekomst het aantal inkopende vrouwen alleen maar verder zal toenemen. Volgens het onderzoek is ruim 50% van de studenten in de belangrijkste Europese inkoop-gerelateerde masterprogramma’s vrouw. Toch geven de onderzoekers ook aan dat vrouwen in het inkoopvak nog altijd met een glazen plafond te maken hebben.

Category manager
Uit het onderzoek van Oliver Wyman blijkt dat slechts één op de vier category managers vrouw is. En wanneer vrouwen al onderdeel zijn van inkoopmanagementteams, vertegenwoordigen ze vaak een indirect spend category. Volgens de onderzoekers zullen evenwichtiger samengestelde managementteams financieel betere prestaties neerzetten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres