Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meer samenwerking is een prioriteit voor acht op de tien bedrijven

Volgens een onderzoek van leverancier van inkoopsoftware Ivalua geeft bijna acht op de tien (77 procent) bedrijven prioriteit aan het verbeteren van de samenwerking met leveranciers. Het bedrijf ondervroeg hiervoor wereldwijd tweehonderd inkoop-, supply chain- en financiële professionals. Dit bericht de Britse inkoperssite Supply Management.

De respondenten van het onderzoek verwachten dat een goede samenwerking leidt tot het verbeteren van de MVO-prestaties (41 procent), het vergroten van de marges (38 procent) en het versnellen van het innovatietempo (36 procent). Een focus op kosten belemmerde echter de samenwerking, waarbij 77 procent van de ondervraagden erkent dat kosten de leveranciersselectie domineerden bij de meeste sourcing-projecten. Verder vindt negentig procent dat ze de samenwerking met de meeste strategische leveranciers de afgelopen twee jaar hebben verbeterd. 91 procent zegt hetzelfde over de gehele toelevering. Veel organisaties kennen echter geen mechanisme voor een effectieve samenwerking met hun bredere aanbodbasis (42 procent), financiering (41 procent), IT (40 procent) of hun meest strategische leveranciers (39 procent).

Prestatiedoelen en kpi’s
Driekwart (76 procent) beschouwt als meest effectieve manieren om de samenwerking met leveranciers te verbeteren het opzetten van prestatiedoelen en kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s). Verder meent bijna twee derde (63 procent) dat investeren in technologie om een ​​betere uitwisseling van informatie met leveranciers mogelijk te maken, de meest effectieve manier is om resultaat te bereiken. Verder vindt 84 procent van de respondenten dat meer digitalisering hen in staat zou stellen om de gevolgen van Covid-19 voor het bedrijf effectiever te verminderen. Daarnaast denkt 35 procent dat betere digitale vaardigheden hetzelfde effect kunnen hebben.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.