Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meer macht voor ACM om kartelvorming te bestrijden

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de mededingingswaakhonden van andere EU-landen moeten meer instrumenten krijgen om de concurrentie tussen bedrijven eerlijk te houden. Dat vindt de Europese Commissie, schrijft NU.nl.

De Commissie heeft een voorstel ingediend waarin staat dat de toezichthouders meer geld, personeel en volledige onafhankelijkheid moeten krijgen. Ook staat in het voorstel dat de toezichthouders de bevoegdheid moeten krijgen om mobiele telefoons en laptops te doorzoeken voor bewijsmateriaal. Tot slot behoort het opleggen van afschrikwekkende sancties voor overtredingen ook tot het pakket.

Om kartelvorming tegen te gaan, wil de Europese Commissie dat elke lidstaat programma’s ontwikkelt voor strafverzachting als bedrijven elkaar verlinken. De mededingingswaakhonden moeten verder in alle lidstaten dezelfde bevoegdheden krijgen en de handhaving moet gelijkgetrokken worden.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres