Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Meer dan 100 miljoen euro circulair ingekocht in Nederland

De afgelopen drie jaar hebben ruim 40 organisaties voor meer dan 100 miljoen euro circulair ingekocht. Hierdoor wordt het hergebruik en waardebehoud van producten en grondstoffen in de hele keten vergroot. Dat meldt MVO Nederland in een persbericht.

De 40 organisaties, waaronder Rijksoverheid, Alliander en Landal Greenparks, werken samen in de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. GDCI is inmiddels zo’n 80 circulaire inkooppilots gestart. Volgens Michel Schuurman, programmamanager van MVO Nederland, haalt circulair inkopen verspilling uit de keten en levert het financiële voordelen op. Zo koopt Rijksoverheid alleen nog maar circulair kantoormeubilair in en heeft Landal Greenparks samen met Auping en van Gansewinkel een retoursysteem ontwikkeld voor hun bedden en matrassen. GDCI heeft door deze manier van werken de award voor de beste Green Deal van 2017 gewonnen.

Rabobank
Ook Rabobank heeft zich aangesloten bij GDCI en probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van circulair inkopen. De bank heeft inmiddels twee pilots uitgevoerd waarbij circulariteit centraal stond: de inrichting van een vergaderzaal en de inrichting van werkplekken.

Bij de eerste pilot, de inrichting van de vergaderzaal, moet bestaand kantoormeubilair zo lang mogelijk worden gebruik. Bij aanschaf van nieuw meubilair wordt gekeken hoe de partijen de producten aan het eind van de gebruiksfase weer terug in de keten kunnen brengen. De tweede pilot voor de inrichting van de werkplekken maakt gebruik van de kennis van de eerste pilot.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres