Magnifying glass Close

McDonald’s richt zijn inkoopbeleid op MVO

McDonald’s heeft aangekondigd dat ontbossing volledig uit zijn productieketen geëlimineerd gaat worden. Daarmee volgt de fastfoodketen andere multinationals zoals ADM, Cargill en ConAgra. Deze bedrijven beloofden eerder om alleen duurzame soja en palmolie in te kopen. McDonald’s gaat nog een stap verder en past het inkoopbeleid aan voor alle producten. Deze producten zijn rund, pluimvee, koffie, palmolie en papieren verpakkingen.

Het nieuwe inkoopbeleid houdt in dat er geen ontbossing meer plaats zal vinden in de keten en dat kwetsbare veengebieden onaangetast blijven. Alle materialen zijn traceerbaar tot de bron, en boeren en plantages krijgen ondersteuning om zich hieraan te houden, zo schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Imago verbetering
McDonald’s is bezig met het verbeteren van zijn imago. In de afgelopen maanden heeft de keten al bekendgemaakt dat het stopt met de verkoop van plofkippen, is het in de Verenigde Staten al overgestapt op duurzame vis en is er geïnvesteerd in duurzame koffie.

Meer eisen van leverancier
McDonald’s wil een grote stap zetten in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), door het inkoopbeleid aan te scherpen. MVO Nederland gaf afgelopen week al aan dat bedrijven meer moeten eisen van hun leveranciers op het gebied van MVO. Bedrijven moeten zich volgens de organisatie meer bezighouden met de milieu- en arbeidsomstandigheden van hun leveranciers in verre landen.

Kritische geluiden
Er zijn ook kritische geluiden over de nieuwe beloften van McDonald’s. “Als McDonald’s wil dat die gouden bogen een symbool van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid worden, dan moet het ambitieuzer zijn en met details op de proppen komen die aantonen hoe ze dit gaan realiseren”, zo stelt Lael Goodman, analyst van de Union of Concerned Scientists.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres