Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Matige oogst door regen en sneeuw

De overvloedige regenval in Spanje en sneeuwval in Italië hebben een magere oogst opgeleverd. Producten zoals sla, broccoli, pepers, tomaten, komkommers en spinazie hebben flink te lijden gehad onder het slechte weer. Volgens het Financieel Dagblad is de oogst gemiddeld een kwart kleiner.

Vooral de noordelijke landen in Europa zullen hier last van hebben. Zij importeren zo’n 50 tot 90 procent van hun groenten. Sommige toeleveranciers zijn zelfs begonnen met het importeren van sla uit de Verenigde Staten. Iets wat, volgens Financieel Dagblad, vrij uniek is. Naar verwachting zal men dit jaar te maken krijgen met een prijsstijging van 25 tot 40 procent.

Weinig spinazie
Volgens de Volkskrant zullen Nederlandse supermarkten en groenteboeren de aankomende vier tot vijf weken niet of nauwelijks verse spinazie in hun winkels hebben liggen. Een woordvoerder van de Albert Heijn zegt nog wel wat spinazie te hebben. Deze proberen ze zo goed mogelijk te verdelen over de winkels, maar er blijft sprake van een tekort. Jumbo zegt juist nergens last van te hebben. Dit komt omdat Jumbo werkt met langlopende verbintenissen met vaste leveranciers.

Dalende vraag
Ondanks de groeiende populariteit van spinazie, zullen de lege vakken op dit moment nog meevallen. Volgens Fedde Jonker, directeur van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen, daalt de vraag naar spinazie zodra het begint te vriezen. Consumenten willen dan liever winterkost als boerenkool en hutspot. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres