Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Markt moet coronageneesmiddelen voortaan inkopen

Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vindt het ‘zeer onwenselijk’ dat de overheid nog altijd centraal coronageneesmiddelen inkoopt. Hij wil de introductie van nieuwe geneesmiddelen in Nederland aan de markt overlaten. Zo is te lezen op de website van WNL.

Kosteneffectiviteit bij inkoop
Kuipers zet zich in voor een terugkeer naar de ‘gebruikelijke route van marktintroductie van nieuwe geneesmiddelen’, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer. De minister hecht er belang aan dat de inkopende partij bij de inkoop van geneesmiddelen ook kijkt naar kosteneffectiviteit. Daardoor is een vergoeding van de geneesmiddelen via de zorgverzekering mogelijk. Ook benadrukt Kuipers dat als ziekenhuizen en groothandels zelf geneesmiddelen inkopen, ze dat meestal afstemmen op het feitelijke gebruik. Volgens de minister Kuipers heeft Nederland momenteel een overschot van 3,5 miljoen coronavaccins. Deze moeten op korte termijn worden vernietigd, omdat ze hun houdbaarheidsdatum bijna hebben bereikt. Het kabinet wil daarvoor zo veel mogelijk vaccins doneren aan andere landen.

Bron: WNL

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.