Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Marketing: meer betrokkenheid inkoop managers

Inkoop zou zijn strategische waarde ten aanzien van het marketingproces kunnen verhogen. Brits onderzoek onder marketeers wijst uit dat deze zitten te wachten op een strategische bijdrage van de afdeling inkoop.

Voor het onderzoek van Xchanging Procurement Services werden de meningen over inkoop van 50 Britse marketingdirecteuren gepeild. Zij gaven aan de inkopers met name hadden bijgedragen aan het verlagen van de kosten, de herziening van de voorwaarden en het verbeteren van het algemene inkoopproces.

Strategische rol
Tot zover geen schokkende uitkomst, maar naast de genoemde resultaten bracht het onderzoek naar voren dat een meerderheid van de marketingprofessionals een meer betrokken en strategische rol wenst in het marketingproces van inkopers. Hun advies voor inkoopmanagers is om vaker met het marketingteam samen te werken. Dit zou marketingmanagers ook meer inzicht geven in het gehele inkoopproces.

Vooraf vastgestelde kosten
Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat marketingdirecteuren graag zouden zien dat alle kosten van het inkoopproces voorafgaand worden vastgesteld met de leveranciers en dat alle kosten die er tijdens het proces bijkomen schriftelijk worden overeengekomen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres