Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Marcandi verkoopt alleen nog maar aan Defensie

De Stichting Marine Cantine Dienst (Marcandi) is gestopt met de verkoop van food- en non-foodproducten aan verschillende afnemers buiten de marine. Dit heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt. Volgens ACM maakte Marcandi zich schuldig aan oneerlijke concurrentie. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Marcandi is opgericht in 1949 en regelt sindsdien de inkoop van bijvoorbeeld dranken, sigaretten en snacks voor in de kantine. Ook kocht de organisatie artikelen voor persoonlijke verzorging in. Dit was vooral bestemd voor eenheden van de Koninklijke Marine. Marcandi verkocht deze producten echter ook aan verenigingen en personen buiten Defensie. Iets wat volgens ACM niet toegestaan is.

Oneerlijke concurrentie
Er was ook sprake van oneerlijke concurrentie met andere commerciële groothandels. Dit kwam door de oneigenlijke kostenvoordelen. De directeur van Marcandi werd bijvoorbeeld door de Marine betaald en niet door de stichting zelf.

Klacht
Het bedrijf Kees Groot Horeca uit Den Helder had daarom bij ACM een klacht ingediend tegen Defensie. ACM en Marcandi zijn hierover in gesprek gegaan en Marcandi zou nu gestopt zijn met het verkopen van bovengenoemde activiteiten. De oneerlijke concurrentie met commerciële groothandels zou daarmee ook gestopt zijn.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres