Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Maersk verwacht dat de containervracht met 25 procent daalt door de coronacrisis  

Het grootste containerschipbedrijf ter wereld, Maersk, denkt dat zijn vrachtvolume in het tweede kwartaal van 2020 met 25 procent gaat dalen vanwege de coronacrisis. In een tussentijds rapport stelt de rederij dat Covid-19 een ‘aanzienlijke impact’ had op de activiteit in het eerste kwartaal. Toch steeg de omzet ondanks lagere volumes nog licht (0,3 procent) op jaarbasis tot 9,6 miljard Amerikaanse dollar. Dit bericht Supply Magazine.

Seren Skou, CEO van AP Moller Maersk: “Als we naar het tweede kwartaal van 2020 kijken, dan blijft de zichtbaarheid van de supply chains laag door de Covid-19-pandemie. We blijven onze klanten ondersteunen om hun supply chains draaiende te houden. Aangezien de wereldwijde vraag echter nog steeds aanzienlijk wordt beïnvloed, verwachten we dat de volumes in het tweede kwartaal voor alle bedrijven zullen afnemen, mogelijk met wel twintig tot 25 procent.”

Minder afvaarten en handel
Volgens Maersk zijn meer dan negentig afvaarten geannuleerd. Dat is een daling van 3,5 procent in het eerste kwartaal, toen de wereldwijde containerhandel met 4,74 procent daalde. Naar verwachting annuleert het containerbedrijf 140 afvaarten in het tweede kwartaal. De handel over de oost-westroutes daalde in het eerste kwartaal met 5,7 procent, omdat zo geeft Maersk aan, de Chinese export in februari bijna tot stilstand kwam en de Europese vraag in maart verslechterde. De oorzaak was de coronacrisis. Verder daalde de import van containers uit Noord-Amerika met 7,8 procent, terwijl de export vanuit het Midden-Oosten en het Indiase subcontinent een matige groei liet zien.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres