Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Maersk regelt inkoop via cloud

De Deense multinational en containterrederij A.P. Møller-Maersk A / S gaat haar inkoop volledig beheren vanuit de cloud. Het bedrijf wil online software gaan gebruiken om tot betere inkoopbeslissingen te komen in haar wereldwijde scheepvaart en oliezaken. 

Het gebruik van web-based tools helpt het bedrijf om complexe data van duizenden leveranciers en producten te stroomlijnen. Het zou het beursgenoteerde bedrijf tijd en geld schelen. Van alle inkoopactiviteiten van Maersk ging 89 procent via e-sourcing.

Excel
De software op de cloud analyseert data voor tal van projecten. De software die door Maersk gebruikt wordt is vaak sneller en meer accuraat dan een inkoper die zich over een Excel-sheet buigt. Dat schrijft Wall Street Journal.  Maersk denkt dit jaar met de online software wereldwijd maar liefst 2 miljard aan kosten te kunnen besparen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres