Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Maakindustrie geeft te weinig aandacht aan circulariteit

Te weinig bedrijven in de maakindustrie houden zich actief bezig met circulariteit. Er is onder andere meer aandacht voor circulair inkopen nodig. Volgens ruim driekwart van de respondenten heeft hun bedrijf nog geen plan van aanpak voor circulariteit. Dat blijkt uit onderzoek van Kruizinga.nl.

Boris Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga.nl, vindt het hoog tijd dat er meer aandacht voor circulariteit komt. “Nederland moet in 2050 een volledig circulaire economie zijn waarbij grondstoffen niet verloren gaan. Hierbij is veel aandacht voor materiaalefficiency, recycling en circulair inkopen nodig. Uit het onderzoek blijkt dat de maakindustrie wel aandacht aan het onderwerp geeft, maar dat er nog heel veel te verbeteren valt.”

Budget

Slechts zestien procent van de ondervraagde bedrijven heeft een budget voor circulariteit gereserveerd. De meeste aandacht schenken ze daarbij aan het sorteren en gescheiden aanleveren van afval, efficiënt omgaan met grondstoffen en het beperken van de hoeveelheid verpakkingsmaterialen. Circulair inkopen krijgt echter bijvoorbeeld nog weinig aandacht. Bij maar een kwart van de respondenten is er binnen het bedrijf een verantwoordelijke voor circulariteit. Ruim zestig procent van de ondervraagden geeft aan dat er geen of slechts beperkte aandacht voor circulariteit is. Wel vindt bijna de helft dat er te weinig aandacht is voor het onderwerp. Er is dus wel behoefte aan circulariteit, maar zonder dat er al een geplande aanpak is.

Bron: vraagenaanbod.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.