Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Lokale supply chains zijn nu essentieel voor Coca-Cola

Het vervoeren van grondstoffen over de grenzen is een uitdaging voor Coca-Cola tijdens de coronacrisis. De gebruik van de lokale toeleveringsketen heeft de frisdrankgigant echter voordelen opgeleverd. Dit bericht Supply Management.

De CEO van Coca-Cola, James Quincey, vertelde investeerders over logistieke uitdagingen, maar dat het bedrijf erg gefocust was op het aanpassen van de toeleveringsketen. “Er is veel druk aan de grenzen, of het nu provinciegrenzen zijn in sommige landen of landsgrenzen in andere delen van de wereld. Dit raakt sommige ingrediënten die in principe over de hele wereld worden vervoerd.”

Gezondheidsonderzoeken
Op bepaalde locaties vervangt Coca-Cola de bezorgers aan de grenzen om vertragingen door verplichte gezondheidsonderzoeken van mensen die grenscontroleposten overschrijden, te vermijden. Zodra de ingrediënten echter naar het gewenste land zijn vervoerd, worden alle dranken lokaal geproduceerd. “De frisdrank in de VS wordt in de VS gemaakt. De drank in Duitsland wordt geproduceerd in Duitsland. De frisdrank in Kenia maken we in Kenia”, aldus Quincey.

Lokale toeleveringsketen
De lokale toeleveringsketen kan volgens de Coca-Cola-topman dus goed werken. Als onderdeel van het voedselsysteem en daarmee een essentiële dienstverlening, zorgt het dat productiesystemen en distributie blijven draaien. “We hebben wat problemen gehad met het goed timen van de aanvoer van ingrediënten, maar dat is al veel beter dan een paar weken geleden.”

Heropeningen
Hoewel er enkele shutdowns plaatsvonden, bleven de productiefaciliteiten van de frisdrankfabrikant, zoals de concentraatfabrieken en de bottelarijen, grotendeels in bedrijf. Daarbij heeft Coca-Cola aanpassingen gedaan om de veiligheid en beveiliging van werknemers te waarborgen. “Er zijn delen van de supply chain die 24/7 draaien. Sommige delen, zoals het aanbod voor frisdrankfonteinen, vullen we veel minder in. En dat zullen we moeten afhandelen als de geleidelijke heropeningen de komende maanden en kwartalen gaan plaatsvinden”, benadrukt Quincey.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres