Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Logistieke processen bedrijven kunnen beter

Meer dan 80 procent van de bedrijven in de sectoren industrie, groothandel, grote detailhandel en transport & logistiek vindt dat hun logistieke processen beter kunnen. Ze hebben te maken met inefficiëntie, gebrek aan gekwalificeerd personeel en onvoldoende zicht op het totale logistieke proces. Zo laat onderzoek zien van CLS iMation, waarover Supply Chain Magazine bericht.

Bijna een derde van de productiebedrijven beschouwt een te late levering van onderdelen en materialen als grootste probleem. Ze zien automatisering, digitalisering, robotisering en AI als de belangrijkste middelen om de knelpunten te verhelpen. Daarbij beschouwen ze optimalisering en/of uitbreiding van de automatisering en de digitalisering als de meest geschikte oplossing. In combinatie hiermee willen de bedrijven graag een leverancier die direct beschikbaar is bij problemen en die het bedrijf als consultant ondersteunt. Daarnaast vindt 40 procent robotisering en AI van toegevoegde waarde, omdat ze daarmee efficiënter, kwalitatiever en goedkoper kunnen werken.

Zicht op logistieke proces
De meerderheid van de respondenten meldt dat zij onvoldoende zicht op het totale logistieke proces hebben. Ook hebben ze onvoldoende inzicht in de samenwerking van de verschillende onderdelen van het logistieke proces. Hendrick Hertzer van CLS iMation stelt dat het daardoor steeds moeilijker wordt om problemen bij bestaande logistieke processen op te lossen, omdat kijk op de knelpunten ontbreekt. Hertzer ervaart dat veel bedrijven afwachtend zijn bij het verbeteren van hun logistieke processen. “Vaak is men bang dat de lopende processen tijdens implementatie verstoord worden, ook omdat medewerkers aan de nieuwe situatie en/of andere werkwijzen moeten wennen. Maar als je het hele project vooraf goed voorbereidt, is dat helemaal niet aan de orde.”

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.