Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Logistieke bedrijven vinden een kortere levertijd steeds belangrijker

Een kortere levertijd is een steeds grotere uitdaging voor de logistieke branche. Zo laat volgens Supply Chain Magazine de jaarlijkse Fleet Management benchmark van Descartes zien. Descartes is een leverancier van on-demand SaaS-oplossingen voor de logistiek. De top-3 van uitdagingen bleef gelijk, maar het onderwerp ‘levertijden’ (42%) klom in 2019 naar een vierde plek. Descartes stelt dat uit de verschuiving in de top-5 blijkt dat betere prestaties en productiviteit steeds belangrijker worden voor de logistieke sector. De grootste uitdaging voor logistieke bedrijven is kostenbesparing (78%), gevolgd door het beheer van de prestaties van de chauffeurs en een grotere stiptheid van leveringen. Minder papieren processen zakte naar plek vijf.

Innovatie leveringsproces

De onderzoekers vroegen de logistieke sector ook naar de ontwikkelingen die de komende vijf jaar de meeste gevolgen hebben voor het wagenparkbeheer. De respondenten noemden het tekort aan chauffeurs verreweg het meest (65%). Andere ontwikkelingen zijn steeds hogere eisen van klanten en toenemende brandstofkosten (beide 33%). De bedrijven denken dat ‘mediagenieke’ ontwikkelingen, zoals zelfrijdende voertuigen en crowd-sourced logistics, op korte termijn weinig impact hebben. “De resultaten uit onze wereldwijde benchmark bevestigen wat dagelijks wordt ervaren binnen de logistieke sector: de druk op presteren”, aldus Albert van Roekel van Descartes. Volgens hem worden consumenten en leveranciers kritischer op de standaarden voor het leveringsproces. “Dat vraagt om een nieuwe en innovatieve kijk hierop.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres