Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Logistiek somber na verlies May

De Britse premier Theresa May leed gisteren een recordverlies in het Britse parlement. Haar Brexit-deal werd met een verschil van 230 stemmen weggestemd, waardoor een harde Brexit weer een stap dichterbij komt. De Nederlandse logistieke sector verwacht grote problemen.

Ondernemersorganisatie Transport & Logistiek Nederland voorziet lange wachtrijen bij terminals, overvolle parkeerplaatsen en een mogelijk tekort aan vergunningen. Brexit-specialist Elmer de Bruin stelt tegenover branchemedium Logistiek.nl dat de Britten met een harde Brexit niet alleen zichzelf in de vingers snijden, maar ook hun belangrijkste handelspartners in de rest van Europa.

Invoerrechten
Bart Jan Koopman, directeur van evofenedex waarschuwt voor grote onzekerheid en chaos in het geval van een ‘no-deal’ Brexit. Hij hoopt dat het Britse vertrek uit de EU wordt uitgesteld zolang beide partijen geen akkoord hebben, maar benadrukt dat bedrijven zich moeten voorbereiden op invoerrechten en volumebeperkingen voor bepaalde goederen.

Zwart scenario
Ook VNO-NCW is pessimistisch. Voorzitter Hans de Boer stelt dat de gevolgen van een harde Brexit voor de havens, de aanvoer van medicijnen, landingsrechten en financiële transacties niet te overzien zijn. MKB-Nederland voegt daar aan toe dat ondernemers zich nu op het zwartste scenario moeten voorbereiden. “Dan kan het alleen maar meevallen.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres