Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Logistiek in China komt snel weer in bedrijf

Fabrikanten, logistieke dienstverleners en winkels in China komen snel weer in actie nu de corona-uitbraak daar afzwakt. Twee derde van de bedrijven heeft inmiddels al weer 80 procent of meer van zijn capaciteit bereikt. Daarbij meldt bijna 60 procent van de bedrijven dat de logistieke ketens upstream (levering van componenten en deelproducten) weer normaal werken. Bij de logistieke dienstverleners is dat 47 procent. Zo meldt Supply Chain Magazine op basis van een onderzoek van Buck Consultants International in China. Aan dit onderzoek werkten bijna 200 bedrijven mee.

Veerkracht
Volgens Jeff Wang van Buck Consultants International is het duidelijk dat Chinese bedrijven nog steeds herstellen van de lockdowns en onderbroken logistieke ketens. Meer dan driekwart hoopt echter binnen acht weken de logistieke ketens weer volledig normaal te laten draaien. Patrick Haex van Buck Consultants stelt dat 83 procent van de bedrijven er na de coronacrisis van overtuigd is dat voor de logistieke ketens meer veerkracht nodig is. “Dat is ook wat onze klanten op dit moment van ons vragen.” Prioriteiten zijn vooral de ontwikkeling van digital twins van de fysieke logistieke ketens voor een grotere zichtbaarheid van de hele keten en het versterken van de samenwerking tussen alle schakels in de ketens. Ook het spreiden van leveringen van componenten over meerdere leveranciers met een centrale rol voor kwaliteit en leveringszekerheid is volgens Haex belangrijk.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres