Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Limburgse zorginstellingen werken samen met boeren voor lokale en gezonde voeding

Het innovatieve programma LOF brengt volgens NEVI de behoeften in de zorg aan gezonde en veilige voeding en bij boeren en tuinders aan korte ketens en directe afzetlijnen bij elkaar. Dit gebeurt door boeren te ondersteunen bij het betreden van de markt en zorginstellingen te helpen met het vinden van de juiste producenten.

LOF draait sinds juni 2019. Het programma wordt gefinancierd vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, de provincie Limburg en de lokale Limburgse Rabobanken. De combinatie van de agro- en de zorgsector is daarbij een eerste fase. Het gaat hierbij om gezond en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer en in de zorg, het onderwijs, de sport en de horeca. Iedere speler in de keten ontvangt daarbij een eerlijke betaling en duurzame investeringen worden beloond.

Gezonde korte voedselketen

Het programma LOF kent twee onderdelen: de masterclasses en de bootcamps. Bij de masterclasses gezonde korte ketens werken zorginstellingen en de agrosector nauw samen. Een mooi doel hierbij is om zoveel mogelijk ingrediënten voor de maaltijden in Limburgse zorginstellingen uit de eigen regio te laten komen. Aan het einde van de masterclass worden deelnemers van de masterclasses en zorginstellingen uit Limburg actie gematcht. Hierna begint een pilotfase, waarbij zorginstellingen en deelnemers worden gekoppeld voor een blijvende samenwerking.

Aan de bootcamps gezonde korte ketens nemen Limburgse organisaties deel die koploper willen zijn wat duurzaamheid betreft en verspilling willen beëindigen. Ook hebben ze een restauratieve voorziening die minimaal 75 mensen per dag bedient. De bootcamps draaien om inspiratie, feedback, leren, ontwikkelen, out-of-the-box en creativiteit. Dit gebeurt praktijkgericht. In 2019 en 2020 vinden in totaal acht bootcamps plaats.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres