Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Lidl stapt over naar duurzame productieketen soja

Lidl Nederland heeft zich aangesloten bij het internationale ‘Lidl soja initiatief’. Door deze stap verplicht Lidl Nederland zich om via Direct Trade certificaten te kopen van de Round Table on Responsible Soy (RTRS). Door te werken met Direct Trade worden de stappen die Lidl zet op het gebied van verduurzaming van de sojateelt inzichtelijker. Dat meldt Levensmiddelenkrant.nl

Nu Lidl Nederland zich heeft aangesloten bij ‘Lidl soja initiatief’ komt er een substantieel bedrag beschikbaar waarmee via Direct Trade RTRS-certificaten kunnen worden ingekocht. Daardoor worden de bedrijven Serra Vermelha en Progresso in Brazilië ondersteund om over te stappen op duurzame sojateelt. Het gaat hierbij onder andere om betere arbeidsomstandigheden, aandacht voor het milieu en bescherming van oerwoud en andere natuur. Lidl Nederland zal ook haar leveranciers die soja nodig hebben, vragen om over te stappen op Direct Trade.

Vervolgstap
Al sinds 2011 koopt Lidl Nederland in samenwerking met leveranciers RTRS-certificaten bij de inkoop van producten voor de Nederlandse markt. ‘Lidl soja initiatief’ is daarom een soort vervolgstap, die de stappen die Lidl zet op het gebied van verduurzaming van de sojateelt inzichtelijker maakt.

Certificaten
Uiteindelijk moeten er certificaten aangevraagd worden voor 71.000 ton soja. Deze hoeveelheid soja is nodig in de productieketen van producten die op internationaal niveau worden ingekocht. De landen die hierbij betrokken zijn, bestaan uit België, Denemarken, Zweden en Finland.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres