Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Leveranciersrelatiebeheer de manier om waarde uit inkoop te halen’

Leveranciersrelatiebeheer is de beste manier om waarde te genereren die verder gaat dan besparingen, aldus de inkooporganisatie CASME.

Van meer dan 160 aangesloten organisaties wereldwijd bij CASME is 79% van mening dat het aanmoedigen van innovatie door leveranciers het belangrijkste voordeel is van leveranciersrelatiebeheer. De opeenvolgende voordelen zijn verhoogde leveranciersbetrokkenheid (77%), effectief risicobeheer (66%) en mogelijkheden voor samenwerking (62%), zo meldt Graham Crawshaw, servicedirecteur bij CASME.

Waardering voor leverancier

Tijdens de CIPS jaarlijkse conferentie gaf Crawshaw in een sessie over waarden die verder gaan dan besparingen aan dat ‘leveranciersrelatiebeheer dé manier is om waarde uit inkoop te halen’. Hij sprak over het belang van waardering voor een leverancier. “Het is belangrijk dat je denkt vanuit het standpunt van je leverancier. Alleen omdat u veel geld uitgeeft, betekent dit niet dat u iemand bent waarmee ze willen werken”.

Risicobeheer

De grootste kans voor inkoop is dan ook risicobeheer. “Je zou het misschien lastig vinden om ermee om te gaan. Niettemin kan inkoop zoveel bieden door het risico in de supply chain te beperken, voegde Crawshaw eraan toen. “Er wordt technologie ontwikkeld waarmee je continu kan evalueren. Het is dus mogelijk om die risico’s te beheren en gesprekken te voeren met belanghebbenden die aantonen welke waarde inkoop kan bieden.”

Meer dan alleen ‘kleine branden bestrijden’

Als het gaat over de betrokkenheid van belanghebbenden, snapt Crawshaw niet dat we ‘nog steeds aan het knoeien zijn over dit onderwerp’. “Je hebt het vertrouwen nodig van de stakeholders waarmee je gaat samenwerken. Gebruik de juiste terminologie. Denk na over hun zakelijke doelstellingen. Ga niet in de hoek staan waar u alleen in bepaalde situaties helpt. Als je altijd kleine branden bestrijdt, sta je bekend als de persoon die altijd kleine branden bestrijdt”, aldus Crawshaw.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres