Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Leveranciers Apple steeds duurzamer

Het aantal Apple-leveranciers dat met duurzame energie produceert is het afgelopen jaar verdubbeld. Er zijn nu 44 leveranciers die bij het maken van Apple-producten voor 100% gebruik maken van schone energie. De techgigant zelf draait nu al een jaar op volledig groene energie.

Volgens branchemedium iCulture heeft Apple nauw samengewerkt met haar leveranciers om deze duurzame resultaten te boeken. Zo maakt het onder meer gebruik van het Clean Energy Portal waarmee bedrijven kunnen leren hoe ze beter en meer met schone energie kunnen werken. En de Supplier Clean Energy Program helpt leveranciers bij het verhogen van hun energie-efficiëntie en bij de transitie naar duurzamere bronnen.

Doelstelling
Volgens Apple is haar productietak verantwoordelijk voor 74% van haar CO2-voetafdruk. Daarom had Apple zich in eerste instantie tot doel gesteld om in 2020 4 gigawatt aan hernieuwbare energie te gebruiken in haar toeleveringsketen. Die doelstelling is inmiddels met 1 gigawatt overschreden.

Milieustandaarden
Vice-president milieubeleid Lisa Jackson stelt dat dit succes te danken is aan het feit dat Apple van haar leveranciers eist dat zij zich aan dezelfde milieustandaarden houden als het bedrijf zelf. Zij hoopt dat deze manier van leverancierssamenwerking als voorbeeld voor andere bedrijven zal dienen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres