Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Late contractwijziging levert zorgverzekeraar 10.000 euro boete op

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt zorgverzekeraar De Friesland een boete van 10.000 euro op. De toezichthouder stelt dat De Friesland niet transparant is geweest over een wijziging in het inkoopbeleid. Het is voor het eerst dat de NZa een boete aan een zorgverzekeraar oplegt voor een dergelijke overtreding. Dat schrijft het FD.

Zorgverzekeraars moeten voor 1 april het inkoopbeleid voor het volgende jaar openbaar maken. Wijzigingen na die datum zijn wel toegestaan, maar moeten tijdig en gemotiveerd aan de zorgaanbieders worden medegedeeld. Dat is in dit geval niet gebeurd, geeft de NZa aan in haar rapport.

De Friesland zou pas in november een gewijzigd contract voor de inkoop van medische hulpmiddelen naar een aantal zorgaanbieders hebben gestuurd. De zorgverzekeraar verdedigt zich door aan te geven dat de invoering van een nieuw administratiesysteem voor flinke vertraging heeft gezorgd. De Friesland vindt de boete dan ook niet noodzakelijk en proportioneel, aldus het rapport van NZa. Desondanks gaat de zorgverzekeraar niet in beroep.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres