Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Langere toeleveringsketens leiden tot innovatie en prijsverlaging

Bedrijven hebben op de verstoringen door Covid-19 gereageerd met kortere toeleveringsketens. Onderzoek van de universiteiten van Oxford en Harvard suggereert echter dat langere toeleveringsketens meer innovatie en economisch voordeel opleveren.

Technologische verbeteringen en prijsverlagingen

Toeleveringsketens, waarin producenten importgoederen kopen en deze in producten omzetten die ze aan andere producenten verkopen, versterken de effecten van technologische verbeteringen en prijsverlagingen. “Langere productieketens voor een industrie leiden tot snellere prijsverlagingen, en langere productieketens voor een land leiden tot snellere groei”, concluderen de onderzoekers. Doyne Farmer van de Universiteit van Oxford stelt dat hoe meer stappen er in het proces zijn, hoe meer kans er is op innovatie. “Industrieën met grotere toeleveringsketens doen het beter. We hebben dit over lange perioden kunnen voorspellen. Het verklaart niet alles wat er gebeurt, maar het principe is in werking te zien.” Volgens James McNerney van de Harvard-universiteit en hoofdauteur van het onderzoek, laat de studie zien dat productieketens de voordelen van technologische verbetering versterken, zodat lange productieketens snellere prijsverlagingen in industrieën en snellere BBP-groei in economieën mogelijk maken.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.