Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

"Laat inhuur flexkrachten over aan HR"

Het inhuren van flexibele krachten binnen een bedrijf kan beter door de afdeling HR gebeuren en niet zoals nu gebeurt door inkoop. Volgens werkgevers- en adviesorganisatie AWVN kijkt inkoop niet genoeg naar het sociale aspect.

De afdeling HR moet zich meer bemoeien met de inhuur van flexibele krachten. Dat vindt Hans van der Steen, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid van AWVN. “Als je de inhuur van flexibele krachten aan de afdeling inkoop overlaat, wordt er alleen maar naar de kosten gekeken”, meldt Van der Steen in het Praktijkblad Ondernemingsraad.

Sociaal beleid
Van der Steen is van mening dat wanneer HR de regie krijgt over de inhuur, er een sociaal beleid voor hen kan worden uitgewerkt. Volgens hem is dit beleid een goede oplossing en moet deze gelden voor iedereen die arbeid verricht voor het bedrijf. “Dit is uiteindelijk goed voor de continuïteit van de onderneming.”

AWVN
De Algemene Werkgevers Vereniging Nederland is een werkgeversorganisatie waarbij ongeveer 19.000 ondernemingen zijn aangesloten. Het AWVN adviseert werkgevers bij het ontwikkelen van de HR-strategie, de organisatie en de medewerkers en bij het vormgeven van de arbeidsvoorwaarden.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.