Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kristalprijs 2018 beloont ketentransparantie

De organisatie van de Kristalprijs 2018 vraagt NGO’s, journalisten, accountants en andere betrokkenen om inspirerende voorbeelden van ketentransparantie te nomineren. Dat kan tot en met 7 september op Transparantiebenchmark.nl. Een groep van deskundigen kiest vervolgens drie finalisten uit, waarna een jury de uiteindelijke winnaar op 29 november uitkiest.

De Kristalprijs is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), Tot de eerdere winnaars behoren onder meer NS, Phillips, AkzoNobel en KPN.

Basisprincipe
Volgens de organisatie is ketentransparantie een basisprincipe van maatschappelijk verantwoord ondernemen en blijft het belang ervan toenemen. “Steeds meer stakeholders willen inzicht in de duurzaamheids- en maatschappelijke prestaties van organisaties, naast verantwoording over financiële resultaten”, zo laten de organisatoren in een persbericht weten.

Richtlijn
Ook op Europees niveau wordt steeds meer aandacht gevestigd op ketentransparantie. De EU-transparantierichtlijn verplicht sinds 2018 grote bedrijven om duidelijk te zijn over risico’s en beleid op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en diversiteit. In Nederland geldt deze plicht op dit moment voor 120 ondernemingen.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres