Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Krapte arbeidsmarkt treft ook inkopers

Volgens het UWV is er een tekort aan mensen met het beroep inkoper in Nederland. Het tekort speelt vooral bij de overheid. Intermediair, dat het tekort onderzocht, benadrukt dat het vak inkoper de laatste jaren steeds complexer en uitdagender is geworden. Dat geldt zeker voor de overheid waar inkopers te maken hebben met complexe wet- en regelgeving en Europese aanbestedingen.

Naar verwachting zal de schaarste de komende jaren alleen maar verder toenemen. Jeroen Hulsman, directeur Opleidingen en Examens bij Nevi, benadrukt tegenover Intermediair de flinke ontwikkeling van het vak. Hij denkt dat het tekort aan inkopers is opgelopen door verdergaande specialisering binnen het vak. Het gevraagde opleidingsniveau van inkopers is inmiddels in veel sectoren gestegen naar minimaal hbo-niveau.

Kennisnetwerk
Nevi vangt het tekort in samenwerking met het hbo- en wo-onderwijs op door het stimuleren van inkooponderwijs en onderzoek. Daarnaast probeert het kennisnetwerk studenten warm te maken voor een carrière in het inkoopvak.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres