Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

KPN betaalt eerder in ruil voor korting

KPN wil zijn leveranciers eerder betalen. In ruil daarvoor is afgesproken dat het bedrijf kortingen ontvangt, dat meldt het concern. Merendeel van de leveranciers is op het voorstel ingegaan.

De afspraken met de leveranciers leiden volgens KPN tot 225 miljoen euro aan betalingen in het vierde kwartaal. Deze betalingen veranderen volgens het bedrijf niets aan de eerder geformuleerde verwachtingen. Over de omvang van de besparingen wilde de woordvoerder van het bedrijf desgevraagd niets zeggen.

Aantrekkelijke kortingen
De kortere betalingstermijnen maken KPN, naar eigen zeggen, flexibeler in de keuze van leveranciers, waardoor besparingen mogelijk worden. Volgens financieel directeur Jan Kees de Jager heeft KPN “aantrekkelijke kortingen” bedongen. “Deze overeenkomst past in een belangrijke reeks transacties, waarmee we onze balans hebben vereenvoudigd en onze financiële flexibiliteit hebben vergroot,” aldus De Jager via De Telegraaf.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres